Huhhuijjaa! Mennyt viikko on ollut melkoisen kiireinen ja tapahtumarikas. Alkuviikosta oli läpiratsastettavia hevosia useampikin ja tiistai sekä keskiviikko menikin sitten aamusta iltapäivään maneesissa. Ratsastettavaksi joutuivat Jaden ja Chaleton lisäksi Ageia, Ismo, Rebecca ja Mandy. Krista ratsasti Sämpylää. Rebecca oli tosiaan pienen läpiratsastuksen tarpeessa... Oikein kiva poni kuitenkin :) Mandy on tullut vaikeammaksi vasemmalta, mutta suoristui jo hienosti parissa päivässä. Sen ratsastettavuus on parantunut huomattavasti lyhyessä ajassa, joten ei ihme että vähän saattaa olla jumeja siellä sun täällä. Mandy on edelleen yksi suosikeistani pienistä poneista. Ehdottoman hieno ratsastaa kovan työmotivaationsa vuoksi. Ageia kaipaa jumppaa jumppaa ja vielä kerran jumppaa. Se on ollut todella vino ja hidas.  Ollaan Petran kanssa yritetty nyt ratsastaa sitä enempi, jotta se letkistyisi ja saisi kroppansa auki. Siitä on tullut jo huomattavasti parempi, mutta vielä se ei jaksa montaa päivää kunnolla työskennellä oikein. Nyt on Ageialla näytön paikka :)

Ismosta ei kaiketi voi pahaa sanaa sanoakkaan :) Se on yksinkertaisesti ihana. Pienempikokoisenkin ratsastajan on mukava mennä sillä. Se on herkkä ja se tekee kaiken kovin yritteliäästi vaikka ei aina ihan vielä osaisikaan. Ismon suhteen meillä on myöskin kovat odotukset. Toivotaan että Ipa täyttää kaikki ne <3 Kevään aikana pyrimme saamaan Ismoa etenemään kohti vaikeampia tehtäviä. Ismo pieni kakara aina yhtä ihana!

Keskiviikkona Sussu ooli Sennan kanssa Tiina Tarkkalan tunnilla yhdessä Nellan ja Mörkön kanssa. Senna joutui kunnolla töihin ja saikin Sussun liikkumaan oikein hienosti. Tämä viikko oli Sussun ja Sennan intensiiviviikko ja Senna sai ratsastaa Sussun joka päivä. Samalla Sussu sai hieman lomaa tuntitöistä.  

Tuhannesti kiitoksia loistaville hiihtoloma groomeille Nealle, Annalle ja Kialle! Kaikkea ei olisi kerinnyt tekemään ilman teitä.

Sämpylä on ollut muutamana päivänä vähän pellekaijapum. Heti Kristan pyydettyä siltä enemmän se aloitti pelleilyn :) Naiset!  

Torstai sujui suht rauhallisesti. Keli oli mitä ihanin aamupäivällä! Aurinko paistoi ja lämpömittari oli reilusti plussan puolella. Aurinko lämmittää jo ihanasti! Torstaina oli vuorossa lumitöitä ja katoilta lumien pudostusta. Muistutuan kaikkia kulkemaan korkeiden kattojen lähellä erityistä varovaisuutta noudattaen!! Vaikka lumia pudotellaan katoilta säännöllisesti, voi sieltä silloin tällöin tupsahtaa lunta alas muutenkin. Kulkekaa etenkin kolmostallin pääovesta varovasti ja katsokaa ettei oven ylle ole päässyt kerääntymään "lumilippaa".

Jade pääsi jälleen käymään torstaina puolentunnin verran tunnin mukana ja pilottina toimi Nella :) Lauantaina Jade pääsi pienryhmän mukaan Suvin ratsastettavaksi. Jade on nyt ollut viimeisen vikon aikana oikein mukava ratsastaa. Hiljalleen se alkaa löytämään tasapainoa ja tahtia raviin. Välillä siltä saa jo ratsastettua ihan oikeasti hienoakin ravia, muttei Jade vielä jaksa montaa metriä kun jo väsähtää. Suunta kyllä hyvin oikea :) Harjoitusravissa jo osaa rentoutua suht kivasti vaikka ajoittain vielä tulee turhan lyhyeksi. Laukannostot paranevat hiljalleen ja tasapaino laukassa myös. Ravi-käynti siirtymiset ovat sujuvia. Väistöt sujuvat käynnissä kohtalaisesti. 

Perjantaina lähdettiinkin Monan kanssa viroon katsastamaan heppoja. Illalla käytiin katsastamassa todella hyvä ehdokas, n.163cm korkea suht nuori heppatamma. Koulutustaso ei vielä päätä huimaa, mutta potentiaalia kehittyä erinomaiseksi tuntihevoseksi on hurjan paljon. Esteitä tällä on hypätty 100cm asti. Tamma oli todella miellyttävä ratsastaa. Herkkä edestä, ei kuitenkaan vetänyt hernettä nenään kovemmastakaan kädestä. Ei liian reipas, mutta reagoi hyvin annettuihin apuihin ja teki kaiken moitteettomasti. Uskoisin että tämä voisi olla monenkin ratsastajamme mieleen. Ehdottoman kiltti ja luotettava tyyppi! Tamma on myös virossa tehnyt pienimuotoisesti tuntitöitä valmennustallilla.   

Lauantaina aamulla piti mennä katsomaan vielä muutama paikka, mutta aikatauluja ei saatu sopimaan kuitenkaan yhteen. Toisessa paikassa näyttäjä ei päässytkään paikalle yrityksistä huolimatta ja näin hevoset jäi näkemättä. Ei se oikeastaan haitannut, sillä olimmekin lähteneet katsomaan nimenomaan tuota edellämainittua heppatammaa.

Sunnuntaina tiedossa esterataharkat. Niistä päivitys erikseen :) 

-Nora-