Kevättä on ilmassa! Tänään saimme pääosin nauttia upeasta ja ah, niin keväisestä ilmasta miltei koko päivän. Aamulla oli tarkoitus lähteä viemään Chalettoa Kangasalalle, mutta Saksassa olleen lumimyrskyn takia ei Tuula ollutkaan päässyt lennolleen. Kokopäivä siis ilman aikatauluja.

Koulujen hiihtoloman vuoksi, myös Nella ja Senna olivat heti aamusta tallilla. Päätettiin irtohypyttää tilaisuuden tullen pienet ponit ja Jade. Jokainen yllättikin meidät hienoilla ja suvereeneilla suorituksillaan :) Tytöt hypyttivät ensiksi Cindyn jonka jälkeen vuorossa oli Tatu. Tatulla kesti hetki kunnes moottori löytyi, mutta kun se sitten löytyi meni poni häntä töttöröllä maneesia ympäri kuin pieni tuhatjalkainen :) Kujalle tullessa se suorastaan villiintyi ja lähti häntä pystyssä kohti esteitä. Hih, hauska mies! Tatu hyppeli hienosti, ei siitä ehkä mitään huisaa esteponia tule, mutta varmasti suorittaa tulevaisuudessa 80cm radan. Ihan mukava tekniikka, mutta hieman showmiehen vikaa. Tatu keskittyisi ennemmin näyttämään hyvältä kuin hyppäämään korkealta ;) 

Mandy oli juuri niin hyvä, ellei parempikin kuin odotettiin. Puomit eivät järkyttäneet laisinkaan ja kun ne nostettiin esteiksi, muuttui leikki Mandyn mielestä huisin kivaksi. Mandy suoritti suvereenisti kujan ja lopuksi okseri oli n.85cm korkeudessa. Siihen jätimme ettei tule liian vaikeaksi alkuun. Mandy olisi varmaan hypännyt vielä lisää... Mahtava keltainen! Mandylla ei ehkä ole maailman mairittelevin tekniikka, mutta sisulla ja innolla se tulee varmasti ylittämään jopa 100cm ratoja. Se on todella kettärä ja nopea jaloistaan. 

Jaden suorituksesta odotettiin jälleen tasaista ja varmaa. Tyttö ei pettänyt tälläkään kertaa ja suoritti upeasti kujan useita kertoja. Sillä on todella hyvännäköinen tekniikka ja se käyttää kivasti selkäänsä hypyissä. Muihin verraten se väsyy helpommin, mutta se myös käyttää itseään aivan eri tavalla. Siitä tulee upea, joskin varmaan varsin säpäkkä jos rehumäärää ei seuraa tarkasti :) Jadelle 100cm okseri ei ole edes työläs. Kevään aikana Jaden harjoituksiin otetaan mukaan myös puomit ja pienet esteet. Jännittävää!  

Hiihtolomien vuoksi tunteja on tällä viikolla hieman yhdistelty. Krista on kyllä välittänyt tiedon mahdollisista tuntimuutoksista. Mikäli kuitenkin olet epävarma oman tuntisi ajankohdasta, niin laitathan viestiä Kristalle: [email protected] tai soitat puhelinpäivystykseen.

Viikonloppuna Petra kerkisi käymään nopeasti Ekin ja Ageian selässä. Ageia olisi tosiaan vailla pientä läpiratsastusta... Se on melkoisen vino eikä lähde jalasta eteen kunnolla. Se ei myöskään tahdo käyttää itseään kovinkaan rehellisesti. Petra sai sen lauantaina kulkemaan jo todella kivasti mutta sunnuntaina se oli jo ensi alkuunsa parempi. Tämä viikko panostetaan erityisesti Ageian ratsastukseen. Jatkan itse sitä vielä tiistaina ja keskiviikkona.

Eki toi itsestään esiin oikean monitaiturin! Lauantaina se hetken mentyään suorastaan muuttui silmissä. Sen ravi aukesi ja se pääsi käyttämään itseään hienosti läpi rungon. Eki jää herkästi ratsastaessa kovin lyhyeksi ja näin se ei myöskään pääse kulkemaan täysin oikein. Oli hauska nähdä kuinka Ekistäkin löytyi pieni kouluponi :) Sunnuntaina Petra kehui sen olleen todella hieno, upea kerrassaan. Huvikseen oli Petra kokeillut myös laukanvaihdot ja Ekipertti suoritti ne puhtaasti ja moitteettomasti! Piileviä kykyjä! Kevään aikana panostetaan myös Ekin eteenpäinviemiseen. S e on oikeasti aikas makea kun lähtee oikein kulkemaan. Hauska nähdä kuinka hieno siitä vielä tulee.

Tiistaina ja keskiviikkona onkin tiedossa ponien ja heppojen läpikäymistä. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi :) 

Uusi hoitjalista tullaan julkaisemaan tällä viikolla kahvion "ilmoitustaululla". Sieltä puuttuu vielä joitakin hoitajia sillä kaikille ei ole saatu mahdutettua toivottuja hoitopäiviä/hoitsuja. Mikäli et löydä omaa nimesi listalta, otathan yhteyttä Monaan ja keskustelet mahdolisesta hoitsun tai hoitopäivän vaihdosta! Muutamat hepat kaipaavat vielä kipeästi hoitajia.

Nähdään tallilla!

-Nora-