Hyrrr! Pakkanen paukkuu ja eikä niille taida ainakaan tällä viikolla loppua näkyäkään. Tallilla mittari on pysytellyt koko alkuviikon -20 tietämillä, onneksi maneesi on pysynyt suht lämpöisenä. Parhaimmillaan maneesissa on ollu vain -6 vaikka ulkona mittari on lähennellyt -20! Muistakaa pitää tallien ja ulkokarsinoiden ovet hyvin suljettuina ettei ne jäädy :)  

Mandyn ratsastus on sujunut varsin mallikkaasti ja maanantaina olin erityisen tyytyväinen poniin. Tiistain se sai miettiä oppimaansa ja tänään keskiviikkona oli jälleen aika palata tunneille. Tunnilla se oli alkuun aika reippaana ja jännittyneenä. Nyt Mandyn kanssa edetään rauhallisesti ja suositaan sillä jo ratsastaneita ihmisiä jotta se oppisi rentoutumaan hiljalleen. Mandy on aina aivan todella kiltti, hieman hätäilevä välillä varsinkin jos ratsastaja ei osaa ihan rentouta, mutta niin nöyrä ja mukava.

Sussuponi on myös pienen läpiratsastuksen tarpeessa, joten sunnuntaina ja maanantaina kävin myös Suuselin kanssa touhuamassa. Tässä kuva taitavasta ponitytöstä!

Bambin massu kasvaa kovaa vauhtia, kohta ei taida enään mikään satula ponin selkään sopia :) Jännityksellä odotetaan milloin se alkaa näyttää merkkejä lähestyvästä varsomisesta. Pidetään vieläkin peukkuja pystyssä, että varsominen ei tapahdu ennen kuin kelit ovat hieman lämmenneet. Mitä pidemmällä huhtikuuta mentäisiin, sitä parempi olisi. Meidän tuurilla Bambi alkaa varsomaan maaliskuussa jolloin hyvällä tuurilla kärsimme vielä pakkasista!

Shetulandia valmistuu hiljalleen. Viime viikonloppuna poniparkki sai pohjakehikon, tällä viikolla saapui odotetut laudat ja muut puutarvikkeet. Nyt alkaa naputtelu metsän laidassa. Shetujen majasta tulee aivan ihana! Mona on suunnitellut hienon paikan, missä ponien kelpaa asustella.

Tänään hieman yllättäen saapuu Uotilaan uusi asukas, vuonohevostamma Troia Tropic. Hän on jo hyvään ikään ehtinyt 15-vuotias rouvaponi :) Troia tulee meille koeajalle muutamaksi viikoksi. Katsotaan onko hän hyvä lisä joukkoomme ja täyttäisikö hän tarvitsemamme ison ponin paikan. Kokoa rouvalla on 148cm, joten myös aikuiset pääsevät ratsastamaan tällä muhkealla vuonotammalla. Luonteeltaan super kiltti, pienemmätkin lapset pärjäävät ongelmitta!

Ratsastuskoulu järjestää kevään mittaan rataharjoituksia niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Rataharjoitukset valmistelevat oppilaita tulevia harjoituskilpailuita ja myöhemmin myös seurakilpailuita varten. Rataharjoituksiin voivat osallistua kaikki halukkaat oppilaat ilman aikomusta kilpailla tulevissa harjoitus- tai seurakilpailuissa. Rataharjoitukset ovat hyvä keino mitata omaa tasoa ratsastajana! On myös hauskaa päästä ratsastamaan ja kokeilemaan erilaisia esteratatehtäviä ja kouluratoja. Rataharjoituksista saa aina pienen opettajan arvioinnin suorituksesta. Ensimmäiset rataharjoitukset kouluratsastuksessa ovat jo tulevana sunnuntaina 5.2! Kaikki joukolla mukaan harjoituksiin!

-Nora-