Perjantaina 6.1 haimme kotiin pitkään odotetun ponin Daturan. Tatu on kaunis kimo wm ruuna. Kiitos Annukka Wiknerille tästä hienosta ponista! Lisää Tatusta voit lukea nettisivuiltamme. Ensivaikutelma ponista on hyvin positiivinen. Tatu on itsetietoinen, rohkea ja kiltti ponipoika, uuteen kotiinsa hän on jo sopeutunut erittäin hyvin.

Datura tarhailee

Lauantaina Petra palasi pitämään tunteja. Petra pitää tästä eteenpäin lauantain tunnit. Ensimmäiset tunnit sujuivat hyvin ja asiakkaamme odottivat jo kovin Petran paluuta. Kevään aikana (toukokuu) Petra palaa pitämään tunteja useampana päivänä viikossa.

Mandy poni oli tänään ensimmäisellä tunnillaan. Se sujui hienosti ja pilottina toimi Senna. Mandyn on tarkoitus aloittaa tunnit ensi viikon aikana. Alkuun Mandy totuttelee tunteihin hieman kokeneempien ratsastajien kanssa. Mandyn jatkokoulutus aloitetaan myös ja kevään edetessä Mandy on tarkoitus saada lisää rutiinia ja kokemusta ratsun tehtävistä. 

Iltapäivällä vielä irtohypytimme Jaden. Jade oli jälleen taitava ja kyllä siitä melkoinen esteponi taitaa kuoriutua! Kiitos kaikille avustajille!

Jade

Pitkä ja kostea syksy on tehnyt hallaa maneesin pohjalle. Se on hyvin kostea ja painuu nopeasti todella tiiviiksi vaikka se lanattaisiin useita kertoja viikossa. Nyt pähkäilemme kuinka saisimme pohjaan taas lisää joustoa ilman suuria investointeja. Toivotaan myös, että kovat pakkaset eivät tule liian nopeasti, sillä silloin riskinä voi olla pohjan kovettuminen ja jäätyminen. Etenkin urien kohdalta pohja on hyvin joustamaton, joten toivomme että kaikki maneesia käyttävät "ei tuntiratsastajat" kiinnittävät erityistä huomiota siihen, ettei uria muodostuisi. Suunnitelmana on hankkia maneesiin kumirouhetta joka sekoitetaan hiekkaan. Se auttaa pohjaa pysymään joustavana vaikka hiekka pääsisikin tiivistymään hiukan. Se milloin rouhetta saamme on vielä kysymysmerkki, mutta se on varmasti hankintalistamme kärkisijoilla. 

 

-Nora-