Nyt se talvi sitten tuli, koko komeassa kylmyydessään. Tallilla hepat ovat innoissaan ja aamuisin tarhoissa vilistää muutamakymmen iloista heppaa. Toiset spurttailevat pitkin poikin ja toiset tyytyvät loikkimaan paikoillaan. Pakkanen tekee ihmeitä ja saa rauhallisimmankin hevosen riemuitsemaan elämän pienistä iloista. Vaikka aamutallia tehdessä on aina kiire, on välillä pakko pysähtyä katsomaan kuinka rehellisesti hevoset ilonsa näyttävät. Lumen pöllytessä, hännät töttöröllä ne painelevat pitkin aidan vierustaa. Välillä käyvät villitsemässä vierustovereita mukaan leikkiin. Todella, sitä on hauska katsella, mutta usein se aiheuttaa meille myös hiukan harmaita hiuksia. Ismon pieni pukki vie mennessään muutaman metalliputken ja langat nasahtelevat poikki minkä kerkeävät. Tylsistyessään ne keksivät keinon tuhota tarhoistaan kaiken, minkä vain suuhun saa sopimaan... Tällä viikolla luvassa tarhan tai siis tarhojen korjausta! No pidetään asenne positiivisena, ainakin hepoilla on hauskaa :)

Yritetään saada sähköt pelaamaan kunnolla ennenkuin kaikki aidat ovat mennyttä. Samalla voisin muistuttaa, että mikäli haette hevosia tarhoista, tulee tarhojen portit sulkea vaikka tarha jäisikin tyhjäksi. Rautaportit painavat paljon ja mikäli ne jäävät tyhjän päälle, on niitä hankala saada pian enään kiinni kunnolla. Saranat vääntyilevät hiljalleen ja mikään ei anna periksi kun pakkanen paukkuu. Tarhoihin ei myöskään saa viedä luvatta mitään, ei edes heinää ellei erikseen ole niin pyydetty. Takaniityn tarhatkin olemme saaneet taas käyttöön, kun maa on vihdoin kestävää. Mikäli huomaat jonkin tarhan menneen hajalle (putket maassa tai langat) tulethan sanomaan siitä henkilökunnalle.

Toivotaan ettei pakkaset tästä kiristy ettei tarvitse lähteä tunteja pakkasen vuoksi peruuttamaan. Nyt maneesin pohjaksin on aavistuksen parempi kun se on päässyt hieman kuivumaan. Petri aka Nakki teki pienen kokeilun maneesin nurkkaan ja kaivoi pikkukaivurilla toisen päädyistä auki reunoja myöten. Se pääty on pysynyt huomattavasti kuohkeampana ja joustavampana. Nyt siis suunnittelemme maneesin pohjankääntöpäivää :) Vieläkin pohja menettää juostavuutensa hyvin nopeasti, sillä kousteus on edelleen todella suuri. Toivotaan että nämä pakkaset jaksavat nyt jäädyttämättä pohjaa hieman kuivata sitä.

Mandy on aloittanut tuntityön erinomaisesti. Toivotaan että meno jatkuu yhtä hienosti! Mandy pääsee mukaan valmennusryhmiin hiljalleen :) 

Koska nyt on varsin kylmät ilmat, niin muistuttaisin kaikkia, että karsinoiden ovat tulisi pitää suljettuina. Myös silloin kun harjaat hevosta tai ponia. Ulkotallit kylmettyvät hyvin nopeasti mikäli hevoset eivät ole täysilukuisena karsinoissaan. Kun pidämme ovat ja yläluukut kiinni saamme pidettyä talleissa pientä lämpöä paremmin. Muistattehan sulkea ovet myös tunnille lähtiessänne!

Pikkuhiljaa varustetilaongelmamme pitäisi ratketa kun URa on hankkimassa lämmitettyä ja eritettyä varustetilaa. Toivotaan että saamme kopin käyttöön piakkoin :) 

Peltoilukausi on myös avattu, Bambi ja Mandy kävivät sunnuntailenkillä siellä. Katsotaan saammeko myös osan ryhmistä käymään pellolla talven mittaan.

Muistakaahan puheutua lämpimästi kylmillä keleillä! Tallilla nähdään!

-Nora-