Alkuviikossa ei toistaiseksi ole ollut mitään kummallista. Maanantaina oli Sussun läpiratsastuspäivä. Sussun selkään on aina kiva palata, se on kuin ajatus. Hieman vahva ajoittain, mutta palautuu nopeasti omaksi herkäksi ja kevyeksi itsekseen :) Tunneilla se kuulemma jää helposti vetämään vasemmalta, tällöin ratsastajan on hyvä myödätä hieman vasemmasta ohjasta niin ponikin hellittää. Laukassa ja etenkin laukan jälkeen se kuulemma usein menee pitkäksi ja lähtee juoksemaan. Jouduin hieman hakemaan tätä tilannetta ja kun sen sain aikaiseksi, niin poni tuli itse takaisin rytmiin kun uskalsi vain myödätä kädellä, vetämisen sijaan. Sussun kanssa on tärkeää keskittyä hyviin siirtymisiin, niissä se oli taas maanantaina ihan guru. Tämä viikko on Sussulle kevyempi ja yritän ratsastaa sitä itse muutamana päivänä. Ensi viikko mennään samalla kaavalla, mutta koitan mahduttaa jollekkin päivälle tunnin Sennalle ja Sussulle.

Tänään aamulla oli huisin kylmä. Kaiveltiin hepoille jo aavistuksen paksumpia takkeja kun sadeloimet olivat muutenkin vielä hieman kosteita. Kovin olivat tyytyväisiä kun saivat lämmintä ylle :) Shetut porskuttavat tyytyväisenä metsässä, niillä on jo ihanan muhkeat talviturkit!

Päivällä ratsastin Ageian. Se ei ole nyt ihan niin hyvä ratsastaa kun toivoisin, joten sekin saa pienen läpiratsastuskuurin. Loppua kohden se parani, mutta saisi tulla vielä nopeammaksi avuille, lyhyemmäksi edestä ja suoraksi kauttaaltaan. Nyt se on kuitenkin ratsastettava melko pitkänä, jotta selän saa kunnolla ylös. Ageia on kyllä todella mukava hevonen kaikinpuolin. 

Krista ratsasti Lillin ja se alkaa pikkuhiljaa olla parempi. Laukkaan toivoisimme vielä lisää potkua, mutta se on Lillille vielä melko hankalaa. Se on parantunut ratsastettavuudeltaan todella paljon, vaikkei Krista ole käynyt sitä ratsastamassa vasta kuin muutaman kerran. Nyt on tarkoitus hiljalleen taas käymään läpi koko tallin hevosia ja poneja, jotta tuntiratsastajat saavat niistä taas enemmän irti. Jade oli tänään jälleen taitava oma itsensä. Laukka nousee nyt molempiin suuntiin, mutta eteenpäinpyrkimys on vieläkin hieman hukassa. Kohtapuoleen yritetään päästä kokonaan juoksuttamisesta eroon, että puhtia riittäisi paremmin ratsastuksiin. 

 

  Ageia

7.12 olisi määrä saapua uusi ulkokarsinarakennus. URA osti siis toisen ulkotallin, samanlaisen kuin meillä jo oli. Ne on tarkoitus laittaa vastakkain ja rakentaa väliin katto, jotta siitä tulee kuin oikea talli! Siitä tulee varmasti todella hieno! Ensi keväänä tallit maalataan ja kunnostetaan loppuun (mm. kalterit, vedet jne.). Tämän tallin päätyyn olisi tarkoitus myös rakentaa iso varustetila, jonne kaikkien tallissa asuvien 8 hevosen sekä vanhassa ulkotallissa asuvien 4 hevosen varusteet saataisiin hyvin säilöttyä. Nyt tilanpuute on melkoinen, mutta kestetään vielä hetki! Vanha pieni satulahuone olisi tarkoitus siirtää shetulandiaan jahka uusi isompi varustetila on valmis. Shetulandiaan tulee 4 ponin talli, joka kuitenkin vaatii hieman nikkarointia. Talli tulee metsätarhan kupeeseen. Odottelemme sorakuormaa saapuvaksi, jotta saamme tuotua tallin suoraan paikoilleen valmiille pohjalle. Kun talli on saatu nikkaroitua, vedämme sinne sähköt ja valaisemme kunnolla sinne vievän polun/tien. 

Hoitajientupaan vedämme uudet sähköt myös joulukuun aikana. Sähköt sinne oli vedetty ykköstallista joten luonnollisesti myös hoitajientuvan sähköt ovat mennyttä. Nyt siellä on kuitenkin ensihätään muutama valaisin. Muistutuksena vielä, hoitajilla ja asiakkailla on lupa käyttää kahvion mikroa esim. ruoan lämmittämiseen. Muutoin kahvion tiskin takana oleskelu on EHDOTTOMASTI kielletty! Myöskään tulevia hevosjakolistoja tai muita opettajan pöydällä olevia vihkoja ei saa lukea ilman lupaa. Kahviossa kuuluu nyt taas opetus kaiuttimien kautta, mutta muistakaa kuitenkin kunnioittaa muita tunnin katsojia käyttäytymällä asiallisesti ja maltillisesti kahviossa. Muutenkin keskusteluvolyymi tulisi pitää mahdollisimman pienenä :) Roskat on siivottava roskakoriin!  

Nettisivujemma päivitysurakka on käynnissä, saan ne päivitettyä joulukuun alussa.

 Pakkasterkuin, Nora