Joulu lähestyy, ei enään montaa yötä aattoon. Welshponit alkavat kotiutua ja ovat kaikki kovin tyytyväisiä. Bambi ja Mandy ovat nyt juoksennelleen hieman liinassa ja tutustuneet maneesiin narun päässä. Ensi viikon alussa noustaan ensimmäistä kertaa satulaan. Onneksi ponit eivät ole pitkään lomailleet, vasta viikko ennen kuljetusta ne palasivat ratsastuskoululta Amsterdamista Haroldin luokse, josta kuljetus lähti. Bambi on kaikin puolin todella lungi tyyppi. Kaikki käy hänelle. Bambi ottaa minut aamulla vastaan aina iloisesti hörähdellen ja haluaa aina aamuhalin tai rapsutukset. Kertakaikkiaan super luonne! 

Mandy on myöskin hyvin tyytyväinen oloonsa, oli se sitten karsinassaan, ulkona tai maneesissa. Huutelee hieman Bambia enempi muiden perään, mutta ei mahdottomasti kuitenkaan. Mandy on karsinassa oikea enkeliponi hoitaa. Tänään siistittiin tukka ja selvitettiin häntä, hienosti tyttö malttoi seistä käytävällä puolisen tuntia! Liinassa teimme kaikki askellajit ja Mandy vaikuttaa oikein reippaalta ja lupaavalta tyypiltä :) Ensi viikolla pidetään myös ponien irtohypytyspäivä. Pääsevät ainakin Mandy ja Jade pomppimaan. Katsotaan mitä Bambin ja Cindyn kanssa tehdään.

Bambi ja Mandy

Cindy on vieläkin kovin arka. Pikkuhiljaa alkaa luottamaan enemmän meihin. Nyt karsinaan tuleva ihminen ei ole enään ihan niin kammottava :) Uskon että se vielä tuosta paremmin kotiuduttuaan tulee reippaammaksi. Ratsutuksen kanssa ollaan maltillisia ja odotetaan rauhassa että perushoitotoimenpiteet, juoksutus jne. sujuvat ennenkuin edes haaveilemme selkään menosta.

Odotan kovasti jo Daturan saapumista. Suorastaan lasken päiviä. Siinä ponissa on sitä jotain, mitä kovasti kaipaan. Onneksi Hollanninponit ovat kaikki ihania, omalla tavallaan erilaisia jokainen. Kaikki ovat hyvässä kunnossa ja todella kilttejä käsitellä. Uskon että saamme niistä todella kivoja poneja tunneille. Aina pitää kuitenkin malttaa, sillä vasta noin vuoden jälkeen voimme oikeasti sanoa sopiiko tietty hevonen ratsastuskoulun käyttöön. Jotkut hevoset kyllästyvät, jotkut tulevat jopa äkäisiksi kun eivät pidä vaihtuvista ihmisistä, jotkut taas muuten vaan ovat onnettomia tunneilla. Hyvä tuntiponi tai hevonen on kultaakin arvokkaampi. Mikään rahasumma ei voi hyvää tuntihevosta korvata. Muistakaa siis Jouluna myös näitä arvokasta työtä tekeviä opetushevosia <3 Me takaamme, että meillä heitä muistetaan ruisleivällä, porkkanoilla, omenilla ja halauksilla. Meille ne ovat ystäviä, rakastettuja jokaikinen!  Odotan että Jouluaattona voin pysähtyä ja jäädä kuuntelemaan tyytyväistä rouskutusta ruokinnan jälkeen, se on parasta terapiaa. 

Nyt haluamme toivottaa Teille jokaiselle oikein ihanaa ja rauhallista Joulua sekä hyvää Uutta Vuotta 2012! Tehdään ensi vuodesta parempi yhdessä!

-Nora-