Mennyt viikko on ollut melkoisen tapahtumarikas. Viikkoon on kuulunut paljon poneilua :) 

Maanantaina Sussu löysi ravin ihmeellisen maailman. Sussu ravasi pitkän pätkän isoa ja todella upeaa ravia, vaikka tarkoitus oli saada siihen vain aavistus lisää "asennetta". Se oli ratsastaessa hieman sitkampi kuin aiemmin ja kesti tavallista pidempään saada se kunnolla avuille. Se on edelleenkin yksi kivoimmista poneista jota olen ikinä ratsastanut ja antaa 120% kun on sinut ratsastajansa kanssa. En malta odottaa että se pääsee ensimmäistä kertaa radalle uuden kisaajan kanssa. Kesällä on vielä ikävuosikisoja joita käyn itse Sussun kanssa.

Jade kävi tutustumassa ihka ensimmäiselle ratsastustunnille! Jade oli todella hienosti ja reippaana pilottina toimi Nella. Jade harjoittelee nyt vielä muutaman tunnin ennenkuin liittyy mukaan valmennusryhmään :) Toki se ei ole vielä valmis "ratsu", mutta alkaa olla jo siinä pisteessä, että tunneilla olo on hyvästä. Näin Jade saa kasvatettua hieman kuntoa ennenkuin aloitetaan varsinaiset jatkokoulutukset. Nyt se tarvitsee paljon rutiinia ja sitä se saa perusratsastuksesta. Pian Jade pääsee hurmaamaan myös muut ratsastajansa!

Tälle viikolle otin myös Mandykuurin. Sen vasen laukka on mennyt vähän taaksepäin ja se tulee turhan lyhyeksi kaulastaan tunneilla. Mandyn kanssa tulisi muistaa pitää riittävän pitkä ohja ettei poni jää lyhyeksi ja jännittyneeksi. Silloin se ei opi käyttämään koko kroppaansa kunnolla oikein. Yksi sen pahimmista ongelmista on vinous. Ravi sillä on jo melko valmis. Se on reipas ja reagoi jalkaan mukavasti. Käsi täytyy ratsastajalla olla mahdollisimman vakaa, sillä Mandy on todella herkkä suustaan. Mandy on kuitenkin kokoaika kiltti eikä välitä vaikka ratsastaja ei tekisikään kaikkea ihan oppikirjan mukaan :) Ensimmäisenä päivänä se tuli todella kivasti läpi ja alkoi suoritstua hiljalleen. Vasemman laukan nostoissa se pisti hieman ranttaliksi ja niitä jouduttiinkin tehdä melkoisen monta jotta sain niistä mieleisiä. Perjantaina se sai ihan ekat kengät ja pääsin heti testaamaan josko muutosta olisi tapahtunut kun etuset saatiin hieman parempaan kuntoon. Alkuun se oli aivan mahtava ja vasemmat laukatkin nousi todella hienosti. Väsyessään se ei tahtonut enään suoristua ja näin myös nostoista tuli jälleen vaikeita. Se alkoi jäädä ensimmäisenä päivänä myös aivan paikoilleen laukoissa joten nyt piti muistuttaa taas että suunta on eteenpäin, tapahtui mitä tapahtui. Jatkamme harjoituksia Mandyn kanssa hieman intensiivisemmin :) Mandysta on tulossa kyllä varmasti yksi parhaista poneistamme, aivan todella miellyttävä ratsastaa ja mikä mieletön nöyryys! Ratsastuksen jälkeen se työnsi päätään syliini ja oli kovin mielissään rapsutuksista ja huomionosoituksista.

Wille rokkitinkkeri muutti torstaina uuteen kotiin. Virpi pääsee näin ratsastamaan Willeä päivittäin ja tutustuu rauhassa poikaan. Kaikkea hyvää heille jatkoon!! Näemme Virpiä kuitenkin vielä maanantaisin, jolloin hän käy Willen kanssa tunnilla :)

Lauantain hoitajakokous oli melkoinen. Hoitajaksi halusi jälleen lisää reippaita tyttöjä. Nyt hoitajamäärä alkaa olla melkoinen ja sen vuoksi jouduimme tekemään hieman muutoksia sääntöihin. Jokaisen hoitajan yhteystiedot on saatu ja hoitajainfo tullaan lähettämään teille kaikille sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti. Nyt edelleen muistutan että auttakaa myös toinen toisianne. Kaikki eivät välttämättä ole vielä tottuneet tallin tavoille ja uudet hoitajat saattavat tarvita hieman apua. Olkaa ystävällisiä toisillenne ja ottakaa kaikki mukaan keskusteluihin! Näin jokainen voi nauttia mukavasta harrastuksesta hyvässä seurassa!

Tatu harjoitteli hienosti ohjas-ajoa Nean kanssa lauantaina. Hienoa että Tatu on päässyt puuhastelemaan mukavia asioita tyttöjen liehittelyn ohella :)

-Nora-