Aamulla tehtii talli jo kukonlaulun aikaan jotta päästiin lähtemään aikaisin ajelemaan Kangasalle päin. Hevoset hieraisivat silmiään ja suurin osa oli varmasti sitä mieltä että nukkua olisi voinut vielä kaksi tuntia. Heinäkärryn ääni saa niihin kyllä vipinää vaikka kuinka vielä väsyttäisi :) Tänään oli Chaleton vuoro matkustaa Tammesteriin Tuulan hoidettavaksi. 

Tunnit ovat sujuneet hyvin, Lilli jaksaa olla aika-ajoin reippailutuulella, mutta muuten kaikki ovat pääsääntöisesti oikein mallikkaita. Hemmo jallittaa ja kiusaa tyttöjä minkä kerkiää, mutta sehän on shetlanninponin tärkein toimenkuva! Hemmoa pitää muistaa välillä hieman muistuttaa kuinkas sitä ihan oikeasti pienet ponit käyttäytyy. Oikesti se osaa olla herrasmies, kunhan metkuiltaan malttaisi. 

Mandy on alkanut ryhdistäytymään tuntien saralla. Se on nyt tehnyt lauantaista asti joka päivä tunnin tai puolituntisen. Itse ratsastin sen maanantaina ja olin todella ylpeä pienestä keltaisesta. Se on todella mukava ratsastaa, kevyt, herkkä ja sopivasti reipas. Uskon, että lisää rutiinia saatuaan siitä tulee lähes täydellinen lastenponi kaikkeen käyttöön! Nyt tarkoitus olisi, että Mandy aloittaa tuntityöskentelyn ensiksi 5pvä viikossa hieman kokeneemmilla ratsastajilla ja se läpiratsastetaan kerta viikkoon.

Sussun selässä kävin tiistaina ja se oli taas niin miellyttävä ratsastus että oksat pois. Siinä on superponi superhermoilla! Se tekee kaiken niin suvereenisti, että moni varmasti uskoisi sen olevan vähintään 10v. Se on poni jonka kanssa tekeminen on niin miellyttävää että välillä ei malttaisi lopettaa ollenkaan! Jade kehittyy hienosti, hän on todella lupaava poni niin kouluun kuin esteille. Esteharjoituksen Jade aloittaa myöhemmin keväällä. Jaden olisi tarkoitus osallistua 1-2 tunnille viikossa helmikuusta lähtien.

Datura keskittyy toistaiseksi vielä tyttöjen hurmamiseen. Daturan kanssa ratsastelut aloitetaan hieman kiireiden laantuessa, tammi-helmikuun vaihteessa. Kerromme varmasti edistymisestä ruunapojan kanssa :) 

Krista on ahkerasti läpiratsastellut Flamingoa, Ekiä, Lilliä ja Celineä. Toivottavasti hepat ovat olleet vielä mukavampia sitten asiakkaidenkin ratsastaa :) Celine kehittyy huimaa vauhtia ja siitä on kuoriutumassa oikea temppukone! Se hurmaa ratsastajan kuin ratsastajan. Ihana pieni pullero!

Uutta hoitajakokousta suunnitellaan pidettäväksi ennen kuun vaihdetta. Hoitajasysteemiä tullaan kehittämään paremmaksi ja se vaatii hieman muutoksia nykyisiin järjestelyihin. Uudet tiedotteet hoitajille tullaan jakamaan lähempänä kokousta.

Muistattehan että hevosten ja ponien ruokkiminen on ehdottomasti kielletty! Mitään ei saa syöttää hevosille ilman henkilökunnan lupaa, ei edes heinää. Kaikille hevosille ei välttämättä sovi säilöheinä ja tällöin voi olla vaarallista syöttää sitä pienikin määrä! Myöskään tarhoihin ei viedä makupaloja eikä tarhoissa olevia hevosia saa häiritä turhaan.

Shetulandian kanssa suunnitelmat venyi, sillä poneille tarkoitettu talli oli valitettavasti välitetty tietämättämme eteenpäin. Nyt selvitämme tilannetta ja etsimme uutta tallia pikaisesti. Kiitos kärsivällisyydestänne!

-Nora-