Joulu sujui rauhallisissa tunnelmissa tallilla. Hevoset viettivät vapaata 24-26.12 ja talli oli suljettu. Jouluaattona tallilla nautittiin hevosten kera herkuista ja jokainen rakas sai oman herkkuannoksen jouluomenalla höystettynä <3 Kaikilla oli ihana ja hyvä mieli kun koko perhe oli kasassa, hevoset mukaanlukien :)

Tapaninpäivän hurja myrsky kiusasi myös Uotilassa. Shettisten metsätarhaan kaatui suuri kuusi, mutta onneksi ponit eivät olleet tuolloin tarhassa. Kaikki on siis ponien osalta hyvin ja he voivat pulleasti :) Myrskyn seurauksena päivä meni suurinpiirtein kokonaan myös sähköittä ja Emmi urheasti teki aamutallia ja Marle iltatallia pimeässä. Onneksi Marle muistaa aina otsalamppunsa! Mietimmekin että mitäpä olisimmekaan tehneet ilman sitä! Hihii! Minä ja Senna yritimme liikuttaa Hinteä ja Hulinaa, mutta 5min ratsastuksen jälkeen jouduimme palaamaan talliin kun sähköt menivät poikki uudelleen, tylsää!

Tänään torstaina kotiin lähti kaikkien suureksi harmiksi Rosiheppa. Rosi olisi ollut ihana lisä joukkoomme, mutta ei valitettavasti jaksanut enään näin rankkaa työtä :( Nyt Rosi etsii kotia missä hän pääsee harrastekäyttöön ja ratsastusta olisi vain 1h/pvä. Meille tulee kaikille suuri ikävä Rosia <3

Samalla on hyvä hetki muistuttaa kaikkia asiakkaitamme ja hoitajiamme, että yrittäkää olla liikaa kiintymättä tämän hetkisiin hevosiin ja poneihin. Noin puolet hevosistamme on meillä hetkellisesti yllöpidossa kun etsimme omia meille soveltuvia tuntihevosia. Osa näistä on mahdollista lunastaa, mikäli ne näyttävät sopeutuvan tuntityöhön ja ovat muutenkin meille sopivia. Osa palaa kevään ja kesän mittaan takaisin rakastaviin koteihinsa. Kiintyminen tai paremmin kiintymättä oleminen on meille kaikille vaikea tehtävä, sillä harvoin sitä pystyy tunteitaan niin vahvasti hallitsemaan. Aina saa pitää hevosesta eikä se ole väärin, mutta yrittäkää tytöt muistaa että kaikkia emme näistä ihanista voi valitettavasti pitää :( Sen kuitenkin takaamme, että käytössämme tulee jatkossakin olemaan ihania, luonteikkaita ja persoonallisia hevosia ja poneja. Se vie kuitenkin oman aikansa, että saamme yhtä hyvän porukan kasaan kuin mitä meillä oli. Se on jopa vuosien työ, sillä kaikki vaativat tutustumista, ratsastusta, kokemusta ja satoja yhteisiä hetkiä, jotta niistä tulee yhtä tärkeitä kuin mitä enkelimme meille olivat. Antakaa kuitenkin uusille hepoille mahdollisuus, hekin ovat ansainneet rapsutuksia ja hoitajien silityksiä <3 Kaikilla hevosystävillä on paikka sydämissämme, toisilla suurempi kuin toisilla, mutta kaikki ovat tutustumisen arvoisia ja kaikki opettavat meille jotain uutta.

Tällä hetkellä omia hevosiamme ovat: Jade, Sussu, Ismo, Sami, Vekkis, Hemmo, Rymy, Bambi, Mandy ja toivottavasti saamme seuraamme pian myös Daturan . Flamingo on ylläpidossa, mutta siitä meillä on todella pitkä sopimus ja Marlen kanssa yhteistyö jatkuu :) Samoin Cindy tulee meille ylläpitoon todella pitkällä sopimuksella, mikäli hän työhön tulevaisuudessa soveltuu. Leevi, Konsta, Lilli, Hulina, Ekspert ja Rahu ovat kaikki omistajilleen rakkaita ja heillä ei ole tarvetta tai aikomusta hevosiaan myydä. Celine, Ageia ja Rebecca näyttävät tällä hetkellä erittäin lupaavilta tuntihevosilta ja tulevaisuudessa meillä on mahdollisuus nämä hankkia omaksi. Mutta mikään ei ole varmaa. Haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme hyviä ja tuntitoimintaan soveltuvia laadukkaita poneja ja hevosia. Meillä on tarkat kriteerit joiden mukaan niitä hankimme jotta te kaikki voitte nauttia tästä ihanasta harrastuksesta super mukavien kavereiden kanssa :) 

Perjantaina 30.12 meille saapuu uusi tinkkerystävä! Uusi tuttavuus on Virpin omistuksessa ja tekee tunteja noin 3 päivänä viikossa ja tarvittaessa auttaa enempi. Toivotetaan uusi ruunaherra tervetulleeksi joukkoomme!

Tallilla nähdään!

-Nora-

p.s Simo ja Sami kävivät asentamassa megahienot kalterit uusiin siirtotalleihin! Kiitos heille!!